Op zaterdagmiddag 21 september 2024 organiseert de activiteitencommissie een wandeling waarin de middeleeuwse stadsmuur centraal staat.
De stadsmuur van Dordrecht spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Veel Dordtenaren, toeristen én wetenschappers vragen zich al jaren af wat de werkelijke omvang en betekenis van de stadsmuur is geweest.
Inmiddels weten we dat de stadsmuur voornamelijk een symbolische functie heeft gehad. De muur was gebouwd om aan te geven dat er in de stad andere regels en wetten golden dan daarbuiten. Maar de muur heeft ook zeker zijn rol gehad bij de verdediging van de stad.

Achtergevel Kuipershaven (beeldbank 552_800977 )

Achtergevel Kuipershaven (beeldbank 552_800977 )

Uit deze wandeling langs de stadsmuur zal blijken dat er in de huidige stad nog veel elementen aanwezig zijn die naar de stadsmuur verwijzen. Dat kunnen verschillende dingen zijn, zoals archeologische vondsten, straten, historische verhalen, zichtbare resten van torens en de stadsmuur zelf.

Opgraving Groenmarkt (beeldbank 552_308344)

De wandeling is uitgezet door de Dordtse archeologen Jacqueline Hoevenberg en Marc Dorst. De gidsen van het Gilde leiden ons rond. Na afloop staat er een kopje koffie voor u klaar in de Trinitatiskapel.
In verband met het aantal gidsen is inschrijving verplicht via een e-mail aan activiteiten@oud-dordrecht.nl.

Datum: zaterdagmiddag 21 september 2024
Locatie: vanaf Trinitatiskapel
Adres: Vriesestraat 22, 3311 NR Dordrecht
Aanvang wandeling: 14:00 uur
Einde: 16:00 uur